Johan Christen Eerste bij Categorie Heren Run Bike Run Harderwijk

Harderwijk, 26 oktober 2023 – In een spannende wedstrijd met 66 deelnemers aan de start van de heren single categorie, wist Johan Christen de eerste plaats te veroveren in de Run Bike Run Harderwijk. De wedstrijd, bestaande uit 2 rondes lopen, gevolgd door 4 rondes fietsen en afgesloten met 1 laatste ronde lopen, bracht een duidelijk verschil naar voren tussen de deelnemers met sterke loop- en fietskwaliteiten.
Johan Christen begon de wedstrijd met een sterke loopprestatie en bevond zich op de 7e plaats tot aan de eerste wissel. Tijdens het fietsen klom hij snel op naar de 2e plaats in de eerste ronde fietsen, en in de tweede fietsronde nam hij de leiding over, die hij gedurende de rest van de wedstrijd niet meer afstond.
Mark van der Peet, aanvankelijk op de 9e plaats na het lopen, wist bij het fietsen gestaag elke ronde een plek te veroveren en eindigde uiteindelijk als tweede.
Nout Anneveld, die niet bekendstaat als een sterke loper, bevond zich aanvankelijk op de 33e plaats tijdens de eerste loopronde. Tijdens de tweede loopronde wist hij echter terrein te winnen en wisselde als 24e. Gedurende de eerste ronde van het fietsen maakte hij indruk door 14 plekken goed te maken. Hoewel hij tijdelijk opklom naar de tweede plaats tijdens het fietsen, moest hij uiteindelijk in de laatste loopronde de tweede plaats overlaten aan Mark van der Peet en eindigde op een verdienstelijke derde plaats.
De Heren Run Bike Run Harderwijk is onderdeel van de Maxipromo Veluwse Run Bike Run competitie. De volgende wedstrijd staat gepland op 4 november a.s. in Oldebroek.

Vergelijkbare berichten